Lange tijd kregen we de vraag: maar wat vindt Arvo Pärt nou van de documentaire? Daar waren wij natuurlijk ook reuze benieuwd naar. Daarom waren we ontzettend blij en vereerd te horen dat de beroemdste componist van de wereld eindelijk de tijd had genomen om naar dit portret van hem en zijn muziek te kijken.

De film wordt ontzettend gewaardeerd door zowel Arvo Pärt en zijn familie. Zozeer zelfs dat het Arvo Pärt Centre twee voorstellingen in Estland zal organiseren en de regisseur Paul Hegeman op uitnodiging van het centrum naar Tallinn zal afreizen en aldaar zijn documentaire over de befaamde componist zal presenteren. Op donderdag 22 augustus is er een voorstelling gepland in het Kino Sõprus in Tallinn, en op zondag 25 augustus zal er een speciale screening in het Arvo Pärt Centre plaatsvinden. Na beide voorstellingen is er een Q&A met de regisseur.

Een groter compliment kunnen wij ons niet voorstellen en we hopen dat ook het Estse publiek onze kijk op Pärt en zijn muziek zal weten te waarderen.